Thursday, May 20, 2010

zippered pencil case

i got an idea to sew this from observation during invigilation...my eyes keep looking around at student's pencil case..( haha suka hati je kan..org suh jaga peksa..lain yg dia tgk)..

bila tgk byk2 pencil case tu, my heart keep saying..."mcm senang jer buat ni..bole cuba ni"...ataupun "oo ni pun cantik ni..bole bole try"...or "eeee cantiknya..mcm mana laa org tu jahit ek?"....dalam otak terbayang-bayang mcm2 idea.. i can't stop thinking the idea to sew varieties design of pencil case laaa..

then end up i made this...zippered pencil case..ni je laa yg mampu & senang nak di buat..nak buat yg pelik2 tak reti..sy berangan nak susun zip2 ni ikut ton color..sure menarik kan..tp sbb collection of zip tak byk..so sy guna white & yellow color je...suka nak buat zippered pencil case ni sbb bole pilih mana2 zip sebagai opener..tapi jgn laa buka semua zip..nanti berterabur plak stationeries tu..;)
rasanya ramai yg pernah tengok & tau buat pencil case ni kan...sy jer agak jakun..haha..kalau nak cuba..bole tengok tutorial kat sini yer..

3 comments:

azee said...

azee jakun gak kak..1st time tengok.. bleh le wat satu utk g kelas nanti...heheheeee

FAWA said...

just to say...normally zip tu disusun selang seli pembukanya...maksudnya sebelah kiri dan the next kanan...ramai juga student yg wat biz pencil case zip ni kat sini

me01my said...

azie : buat azie jgn ta buat :D
Fawa : oo yer ke fawa..haha nmpak sgt observation sy kurang tepat..thnks bg tau ;)