Thursday, April 5, 2012

kimono lagi..

Assalamualaikum semua..

kimono lagi kita....heheh..kali ni utk Suhan anak kak D & abang Suhayl....hopefully Suhan muat laa yer..Thanks kak D order


oh ni order for past two weeks..hehe baru nak update..erkk

Wednesday, March 14, 2012

cik Khaulah & cik Aisyah

Assalamualaikum...

lamanyaa tak update blog ni..last few month takde mood nak menjahit laa..cuma baru2 ni..semangat menjahit datang berkobar-kobar...huhu semangat..maka terhasil laa baju comel utk anak2 buahku yg comel..cik khaulah & cik Aisyah..dan sehelai kimono for suhayl..anak kak adi (ofismate)..

jom layan gambar ;)




i manage to sew all these within 3 days when i'm in the busiest mood to prepare exam questions..when i'm stress, i need to divert my focus to other things..the best solution is sewing..yey!! happy bila dapat jahit baju yg comel2..bila happy, baru bole buat soalan peksa dengan tenang...

one night = one dress = one question = HAPPY ;)

Wednesday, October 5, 2011

dress sang pelangi

oleh sebab dress ni kain dia colorful..so dia namakan dia 'dress sang pelangi'..again  i made this round neck dress for little khaulah..kejab je khaulah dh 11 bulan...dh nak jalan pun..

sukaaaaa sangat tengok dia pakai 'dress sang pelangi' ni masa raya hari tu..ummi dia pakaikan dgn legging..comel sgt...errmmm tu laa kepuasan seorang tukang jahit kot....passion & patient yg menghasilkan satisfaction bila tgk hasil jahitan sendiri....


close up round neck...

nak 'like' this sang pelangi byk kali laa...(siapa lagi yg nak suka kalau tak diri sendiri kan. ..;)

Monday, October 3, 2011

apron for master chef & assistant chef

As salam readers...ada lg ker??..

lama betul tak update aktiviti jahit ni..walaupun blog sunyi sepi tanpa berita..tp alhamdulillah aktiviti menjahit masih berjaya diteruskan...

gambar apron kat atas tu antara hasil jahitan yg terbaru...semangat tau nak jahit apron ni sbb geng kat ofis ada buat aktiviti JJJM (jalan jalan jom masak)..kira dok belajar masak among our geng..kitorang pi rumah one of us & main masak2 kat rumah diorg..so this black n white apron is our master chef izza...she will be the cikgu masak2 kitorang..dah 2 series dah JJJM ni....menu utk siri pertama rendang ayam for raya & menu for siri ke 2 kasi kerapu..tapi sedey sbb 2-2 siri JJJM saya tak dpt joint...so this coming siri 3 ni nak jugak joint..sbb bersemangat nak joint..so terhasil laa apron2 ni...

yg bawah ni half body apron for assistant chef..utk kitoang2 laaa yg assistant chef je ni..hehe 4 helai tak siap lagi..will continue later k..




tak sabar nyaaa nak tengok diorg pakai...

Sunday, May 29, 2011

pink baju kurung

 Salam...
lama betul tak menjahit kan..haaa akhirnyaa..berjaya juga siapkan cute baju kurung for little angle Aleesya..suka sgt...hopefully akan rajin selalu laa yer ;)

Material used:
Japanese Cotton

Size: 3-6 month..
sgt comel...kecik jer..

 i love to see little girl wearing baju kurung..ayu gitu..kalau dh bole jalan lagi cute..terkedek kedek gitu..hehe
nama pun baby kan..pakai apa pun tetap cute!!